Architecture, Product & Environment

Project

The Ridgeway House

  • Year— 2018
  • Client— Keryn & Steve Coster
  • Photographer— Derek Swalwell & Beck Simon

A modern extension to an Edwardian bungalow for a young family. The angular form was shaped to achieve solar access to the existing house. Timber batten screens frame the living room whilst allowing natural breezes through. The operability of these screens allow the house to be tailored to suit various modes. The fixed batten verandah shades the kitchen and forms a place to sit. Across two levels, the void allows natural light to be the focus, making the small footprint extension feel generous and experiential.

Images

  • The Ridgeway House
  • The Ridgeway House
  • The Ridgeway House
  • The Ridgeway House
  • The Ridgeway House
  • The Ridgeway House
  • The Ridgeway House
  • The Ridgeway House
  • The Ridgeway House
  • The Ridgeway House
  • The Ridgeway House