Architecture, Product & Environment

Project

Little O’Grady Street Residence

  • Year— 2016
  • Client— Richard Tate Construction
  • Photographer— Dan Hocking

This project investigates small footprint living in inner-city Melbourne by creating a small family home on an 81m2 site. Heritage policy dictated that the existing front room be retained and alterations were contained within strict height controls. The new addition is stacked vertically on the remainder of the site with the ground floor submerged, creating a sunken kitchen, dining and living room. The first floor is a screened bedroom level, and the roof terrace above acts as the primary outdoor space with views across the neighbouring rooftops of Albert Park and to the city beyond.

Images

  • Little O’Grady Street Residence
  • Little O’Grady Street Residence
  • Little O’Grady Street Residence
  • Little O’Grady Street Residence
  • Little O’Grady Street Residence
  • Little O’Grady Street Residence
  • Little O’Grady Street Residence
  • Little O’Grady Street Residence
  • Little O’Grady Street Residence
  • Little O’Grady Street Residence
  • Little O’Grady Street Residence
  • Little O’Grady Street Residence
  • Little O’Grady Street Residence
  • Little O’Grady Street Residence