Architecture, Product & Environment

Project

Dalgety Street Residence

  • Year— 2016
  • Client— Private
  • Photographer— Tom Blachford

This renovation of an existing Victorian terrace house in St. Kilda, includes an extension to the rear of the dwelling to facilitate an external entertaining area and garden. This has been realised in the form of an urban garden that wraps around the kitchen, in which seating ‘nooks’ are subtracted from the garden volumes. The kitchen door partitions can retract and the garden and steel frame portal over, define an idyllic walled garden and entertaining retreat, with privacy from the immediately adjacent neighbouring apartments.

Images

  • Dalgety Street Residence
  • Dalgety Street Residence
  • Dalgety Street Residence
  • Dalgety Street Residence
  • Dalgety Street Residence
  • Dalgety Street Residence
  • Dalgety Street Residence
  • Dalgety Street Residence
  • Dalgety Street Residence
  • Dalgety Street Residence
  • Dalgety Street Residence
  • Dalgety Street Residence
  • Dalgety Street Residence
  • Dalgety Street Residence
  • Dalgety Street Residence